Toplantı Odası Hizmeti

15.02.2022 21:57

Toplantı odası hizmeti sanal ofis sahipleri için kaçınılmayacak fırsatlar sunmaktadır. Sanal ofis sahipleri toplantı yapmak istediğinde buradan faydalanabilmektedir.

 Toplantı Odası Hizmeti Nedir

Toplantı odası hizmeti sanal ofislerin çoğalması ile birlikte faaliyete geçirilen bir sistemdir ve genel olarak İstanbul'da tercih edilmektedir.  Çok daha cüzi miktarlar ile sanal ofis açıldıktan sonra yine çok cüzi miktarlarla toplantı odası hizmeti ödenerek görüşmeler yapılabilmektedir.  Bu sayede de az maliyetle bir şirket açılarak ve toplantılar yapılarak girişimcilik faaliyetlerine başlanabilmektedir. Yer tahsis belgesi alındıktan sonra toplantı hizmeti için bir destek almak gereklidir. İnternette araştırıldığında ise toplantı hizmetleri paketleri bulunabilmektedir. Bu belgeler sayesinde de insanlar kolay yoldan adımlarla toplantı odası sahibi olunabilmektedir. Toplantı odası hizmeti bu anlamda hem çalışanlar ile patronları da bir araya getirebilmektedir.

 Sanal ofis açtığınız takdirde de toplantı odası hizmeti içerisinde yasal olarak bulunan bir adresiniz, sekreterlik imkânlarınız da ellerinize sunulmaktadır. Belirli bir yerde elektrik, su, doğalgaz gibi faturalara para ayırmak yerine bu parayı yine toplantı planlamaları ve araç gereçler üzerinde harcamak daha mantıklı bir adım olacaktır. Sanal ofis sayesinde gider olarak kirayı bile gösterebilirsiniz lakin toplantı odası hizmetini gider olarak maalesef gösteremezsiniz. Toplantı hizmeti fiyatları ve sanal ofis fiyatları da elbette hangi şehirde olacağına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Toplantı Odası Hizmeti Erişimi

Toplantı odası hizmeti ve sanal ofis erişimi sorusuna yanıt olarak Türk ticaret kanunu her bireyin sanal ofis açabileceğine ve toplantı odası hizmetinden faydalanabileceğine değinmiştir. Toplantı odası hizmetinin daha güzel ayrıcalıkları da bulunmaktadır. Toplantılar yaparak ve sosyal medyayı da aktif kullanarak büyük şehirlerde kar sağlayabilirsiniz. Sanal ofis İstanbul bu anlamda diğer şehirlerden daha çok avantaj sağlayabilmektedir. Öyle ki hukuk bürolarında dahi sanal ofis sistemi ile işler yürütülebilmektedir. Ortalama olarak 450 ila 500 arasında seyreden sanal ofis fiyatları normal bir ofis açmaktan çok daha avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda başka plan programınız için cebinizde para kalmasına yardımcı olmaktadır.

Sanal ofisin bu kadar kolaylık sağlaması arkasında çalışan ve bu düzeni sağlayan kişilerin özverisine bağlı olarak ofislerin kalitesi değiştirmektedir. Her ne kadar kolay bir sistem olarak gözükse de sanal ofisi sağlayan ekip çok planlı hareket etmek zorundadır. Pandemi nedeniyle evlerden çalışma sistemi çok daha yaygınlaştığı için insanlar da bir işte çalışıp cüzi miktarlar almak yerine kendi işletmesini açmayı daha sağlıklı görmeye başlamıştır. Bu düzen içerisinde de en çok genç girişimciler bulunmaktadır. Genç girişimcilerin yeterli finansal kaynağı olmasa bile ofis ortamına ekstra para ödemek yerine sanal dünyadan bu ofis düzenini kolayca sağlayabilmektedir. Bu herhangi bir iş alanı dahi olabilmektedir ve ofis kurmanın belirli bir standardı bulunmamaktadır. Lakin en çok pazarlama ve satış üzerine bu çark dönmektedir.

Toplantı Odası Hizmeti İşe Yarar mı

Toplantı odası hizmeti belirli aşamalardan geçebilen herkesin aslında sahip olabileceği bir iş düzeneğidir. En temelde ise sanal ofis için şirket kurulumu içerisinde belirli bir adres gösterilmesi zorunludur. Sanal ofis açmak için size olanak sağlayan firmalar ile belirli bir sözleşme yapmak durumunda olursunuz ama bu her girişimcinin yaşadığı bir süreçtir. Bu sözleşme içerisinde isterseniz şahıs üzerine isterseniz de anonim şirket üzerine görüşmeler yapabilirsiniz. Genel olarak şahıs şirketleri daha çok bulunmaktadır ama kar oranlarına göre de elbette seçeceğiniz şirket değişebilmektedir. Burada işlemler için ise e-imza sistemi kullanılabilmektedir. Lakin şu an e-imza için de belirli bir ödeme de yapılması gerekmektedir. 

Vergi memuru işlemlerinizi ve adresinizi onayladıktan sonra artık sanal ofis sahibi olmuş olursunuz ve bu şirket üzerinden istediğiniz alanda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Vergi numaranız da bu memurlar tarafından size aktarılacaktır ve sanal ofis kiranızı ödedikten sonra bu kirayı vergi üstünden gösterebilirsiniz. Böylece vergiden de bu para düşülmüş olur. Elbette burada stopaj vergisi de ödenmemektedir. Artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de sanal ofis ortamından belirli işletmeler kurabilmek mümkündür. Özellikle bazı alanlarda, marketing gibi, bu ofisler oldukça yararlı ve iş görür haldedir. Büyük firmaların yaptığı konuşmalara gidilmesi ve başka insanlarla da konuşma halinde olmak şirketinizi büyütecek adımlardandır.

Geleneksel Ofis

Toplantı odası hizmeti açısından karşılaştırma yapacak olursak en güzel örneği İstanbul üzerinden verebiliriz. İstanbul içerisinde toplantı için bir ofis tutmak ve içerisini düzenlemek oldukça pahalı ve fiziksel olarak da yorucu bir iştir. Bu toplantı salonları de zaten merkezi konumlarda arandığı için her ay ödenecek kira inanılmaz derecede uçuk bir rakamdır. Sanal ofisin mantığında ise elektrik, su ve doğalgaz faturası olmadan da bir işletmenin var olabildiğini göstermektedir. Bu sanal ofis sayesinde de bir günlüğüne de olsa toplantı yapılabilecek bir alan kiralanabilmektedir. Sanal ofis nedir diye soracak olursanız aslında geleneksel ofisin günümüzle harmanlaşmasıdır.

Bu verginin alınmaması ise kazancın tamamen cepte kalabildiğini vurgulamaktadır ve insanları daha çok teşvik etme amacı taşımaktadır. Sadece kendinize ait ofis ortamı gelenekselde olan ofis gibi değildir, geriye kalan tüm olanaklar sanal ofiste çok daha girişimciyi destekler niteliktedir. Bu da normal bir ofiste toplantı odanız varken sanal ofiste de kiralayabildiğiniz toplantı salonları olduğunu anlatmaktadır. Sanal ofis Kadıköy civarında en çok kullanılan ofis seçeneklerindendir. Aynı zamanda bu bölgede yine çok fazla toplantı hizmetinden faydalanmaktadır. Bu ofisleri evden de insanlar yürütebildiği için kesinlikle pandemi döneminde para kaybetmemeyi elinde tutar. Tek yapmaları gereken evlerine yakın konumda bir toplantı merkezi ayarlamak ve burada sağlıklı iletişimler sağlayabilmektir. Sanal ofis ve beraberinde gelen bu hizmetler önü açık olan yeni oluşumlardır ve desteklenmesi elzemdir.