Levent Sanal Ofis

15.02.2022 22:02

Levent sanal ofis pandemi döneminde en aktif olan bölgelerden birisidir. İnsanlar şirket kurmak için belirli bir konum göstermek zorundadır ve levent en sık gösterilen yerlerden birisidir.

Sanal Ofisin Hukuka Uygunluğu

Levent sanal ofis ve benzeri ofis yerlerinin hukuka uygun olup olmadığı elbette girişimciler tarafından sorgulanabilmektedir. Türk ticaret kanunu açıklamasına göre sanal ofisler tamamen yasal ve stopaj vergisinden muaftır. Bu muaflığın da getirisi elbette çok bir birikimi olmayan genç girişimcilerin cebine para kalmasıdır. İlk etapta geleneksel ofise binlerce türk lirası yatırmak yerine sanal ofis açıp bu ofisi geliştirmek en mantıklısı olacaktır. Aynı zamanda sanal ofis içerisinde de toplantılar gerçekleştirmek isteyen girişimciler için güzel bir olanak bulunmaktadır. Toplantılar yapılacağı zaman bir toplantı alanı kiralanabilir ve toplantı için uygun alan ayarlanabilmektedir.

Burada yine dikkat edilmesi gereken konu ev adresinizi sanal ofisiniz olarak gösterecek olmanızdır. Eğer oturduğunuz yerde kiracıysanız bu durumda ev sahibinize de şirketinizi ev üstünde göstereceğinizi anlatmalı ve onay almalısınız. Ama sadece ev sahibinin onayını almakla da bitmemektedir. Apartman dairesinden örnek verecek olursak her daireden de yapacağınız sanal ofis için onay almanız ve imza almanız gerekmektedir. Lakin eğer ev ortamını ofis olarak gösterecekseniz stopaj vergisinden muaf olamamaktasınız. Yani ev adresiniz yasal adres olduğu vakit birçok avantajdan yararlanamamaktasınız. Sanal ofis bu bağlamda evden ayrı tutulması gereken bir ofis türüdür.

Küçük Sermaye ile İş Kurmak

Levent sanal ofis küçük sermayeyle bile açılabilecek bir ofis türüdür. Normal ofis kiralarına bakıldığında leventte bir ofis kurmanın maliyeti ile yeni girişimciler asla bir adım atamaz haldedir. Lakin leventte sanal ofis açmak çok daha ucuz ve karlı bir iş olarak değerlendirilmektedir. Önemli olan konulardan birisi düşük bütçe de olsa diğer Pazar ağlarının neler yaptığını keşfetmek gereklidir. Bu süreçte önemli olan yine kar marjını yükseltmek için çalışmalar yapmaktır. Otomasyon sistemleri ise her zaman bir kolaylık sağlar ve siz işlerinize odaklanırken satın aldığınız yazılımlar ufak işleriniz ile ilgilenebilir. Örneğin muhasebe işi ile ilgilenmek zamanınızı harcıyorsa bu iş için bir program satın alarak bu işi programa yaptırabilirsiniz. Oldukça önemli olan bir diğer konu ise sermaye küçükken yapılacak olan güvenli yatırımlardır. Bu yatırımların çeşitli olması da zaman içerisinde nakit para akışını döndürmeye müsaittir.

Bu sebeple tek bir yere yatırım yapmak yerine güvenilir ve çok çeşitli yatırımların yapılması şirketinizi de büyütecek olan bir adımdır. Diğer büyütecek adım ise müşteri potansiyelinizi ölçüp analiz etmek ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilmektir. Sanal ofis nedir diye sorulacak olursa da kısaca özetlemiş ve sanal ofisi ayakta tutmak için gerekli adımları listelemiş olduk. Sanal ofisin büyümesi ve gelişmesi tamamen doğru yatırımlardan ve doğru iş etiğinden geçmektedir.

Yeni Çağ Ofisi

Levent sanal ofis yeniçağ ihtiyaçlarını da giderebilmektedir. Günümüzde yeniçağa ayak uydurmaya çalışan ofislerde belirli özellikler ortaya çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse ofisin konumundan kaynaklı kazanılan sosyal imkânlar, doğal güzellikler olarak bol ağaç ve çiçeğin zengin olduğu bir konumda olması, çalışanlar için dinlenme alanlarının bulunması yeniçağ ofisinin ihtiyaçlarından birisidir. Aslında bu bize çalışanların işe iş odaklı bakmasının yanında motive olabileceği bir iş ortamına da sahip olması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu ofis düzenlemelerinden sonra elbette çalışanlar iş için daha motive olabilecek ve işini severek yapabileceklerdir. Sanal ofis İstanbul bu konuda motiveye fazla önem vermektedir.

Yeni nesil ofislerin tasarımlarının da diğer ofis tasarımlarından özgün olması beklenmektedir. Sebebi ise bu tasarımların insanlar üzerinde yaratıcılığı ve üretkenliği arttırabilir olması ve ofis içerisinde insanların mutlu olarak çalışabilmesidir. Kurum kimliğinin olumlu yönde etkilenmesi elbette iş açısından bakıldığında pozitif yönde bir etkiye sebep olur. Sosyal yönden güç sağlayan ofis ekibi patronunu memnun etmek için de ekstra olarak çalışabilmektedir. Aslında temele baktığımızda çalışanı memnun ettiğimiz zaman çalışanın da patronunu mutlu ettiğini gözlemleriz. Sanal ofis yeniçağ ofisi gibi olmasa da burada da çalışanları mutlu etmek ve çalışma şartlarını iyileştirmek tamamen pozitif yönde etki edecektir. Sanal ofis fiyatları normal bir ofise oranla elbette daha azdır.

Anonim Şirket Nasıl Kurulur

Levent sanal ofis geride dursun bir de anonim şirket nasıl kurulur bunu anlatalım. Anonim şirketlerde genellikle sabit bir vergi oranı bulunmaktadır. Bu vergi oranının sabit olmasından genellikle geliri fazla olan şirketler daha güzel faydalanmaktadır. Kaç tane ortak varsa onların imza beyannamesi, nüfus cüzdanları fotokopisi gereklidir. Sermayenin doğru yere yatırıldığına dair bir belge gereklidir. Noterin de elbette tasdik belgesine ihtiyaç duyulmaktadır. Şirket açmaya yaşı tutmayan kişiler var ise bu noktada da anne babanın onayı için kayyum kararı gerekli olmaktadır. Lakin genellikle yaşı tutan bireyler anonim şirket kurmayı tercih etmektedir. Şahıs şirketi ise benzer şekillerle kurulabilmektedir.

Noterden gerekli belgeler alındıktan sonra kira kontratı ve ikametgâh belgesi bu şahıs şirketini açmaya olanak göstermektedir. Elbette buna benzer birçok şirket ve kurulma şekilleri vardır. Lakin ne olursa olsun gidip gerçek anlamda bir ofis açmak yerine sanal dünya üzerinden ofis açmak ve yine sanal dünya üzerinden işleri büyütmek daha mantıklı bir adım olacaktır. Sanal ofis Kadıköy civarında da oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır. Pandemi döneminde işlerini evden sürdüren insanların girişimciliğe de merak salması bu ofislerin daha sık tercih edilmesine imkân tanımıştır. Bu sektörde herhangi bir kısıtlama olmadığı gibi doğru yatırımlar ile şirket büyütüldüğü zaman kar marjı hep yüksel olacaktır. Sebebi ise stopaj vergisi ve birçok vergiden sanal ofisin muaf olmasıdır.